Straffe events. Sterke content. Stevige sprekers.

Zet mee de stap van customer contact naar customer experience. 

Het Customer Experience Forum gaat verder in customer contact. We zijn een ontmoetingsplaats en een inspiratiebron voor organisaties die hun klantervaringen een nieuwe impuls willen geven. Dat doen we door kennis te delen, van elkaar te leren en van gedachten te wisselen over uitdagingen waar élke organisatie voor staat. 

Het Customer Experience Forum is ervan overtuigd dat de dialoog tussen customer experience-professionals ook de dialoog tussen organisaties en hun klanten versterkt.

We organiseren events waarbij we op bezoek gaan bij een bedrijf. Tijdens dit event kun je je vragen stellen aan medewerkers ter plaatse, zijn er mini-workshops, een begeleide rondleiding en is er tijd voor een ongedwongen babbel.

Al deze ervaringen neem je meteen naar je eigen organisatie én verbeteren zo je customer experience-strategie.

Onze leden

Vorig event

Customer Experience Battle 2020

Een getuigenis

Customer Experience Battle 2020

“Een van de zaken die we hebben opgestoken, is actief luisteren naar de klant. Dit lijkt eenvoudig, maar is het niet. Bij klantencontacten is het niet voldoende om een luisterend oor te zijn voor de klant, maar ook om een link te leggen met gerichte actie om vragen of problemen op te lossen. Neem klantenfeedback ernstig en laat de klant achteraf weten wat je met zijn feedback hebt gedaan.” Yasmine Van Overmeire, Bregt Wyverkend, Dalil Bouazzaoui en Henrik Hovhannisyan. Belfius.