Werk als een viking en je hebt plezier in je job.

Event date: 
dinsdag, 5 mei, 2020

Werk als een viking en je hebt plezier in je job

 

Ontnuchterende cijfers op het vlak van werkgeluk

Uit recent onderzoek (HIP-Consult, 2019) blijkt dat in ons land de index voor werkgeluk daalt ten opzichte van 2017 en 2018. Belgische werknemers geven zichzelf een score van (slechts) 6,4/10.

Op basis van 10 miljoen ‘company reviews’ rangschikte ’s werelds grootste vacaturesite Indeed de 25 ‘werkgelukkigste’ landen. België bengelt helemaal onderaan deze lijst.

Ook op het vlak van engagement/stress zien we weinig bemoedigende cijfers:

  • volgens de toonaangevende Gallup Employee Engagement Survey (2017) bedraagt het percentage van werknemersbetrokkenheid in België slechts 10%.
  • uit cijfers uit 2018 van de HR-dienstverlener Agilitas blijkt dat 51% van de Belgische werknemers regelmatig een negatief gevoel heeft op het werk.
  • en volgens BrightHR kampt maar liefst 1 op de 5 werknemers met uitputtingsverschijnselen (cijfers 2019).

 

Scandinavische landen maken werk van werkgeluk

Zweden, Noorwegen en Denemarken scoren bovenaan het World Happiness Report van de VN. Dat is geen toeval. Langer werken wordt er structureel beloond met grotere promotiekansen en uitgebreide sociale voordelen. Tegelijk zorgen kleine ingrepen – zoals een verplichte koffiepauze met de collega’s of een kappersbezoek tijdens de werkuren – voor een extra boost van werkgeluk.

Werken als een viking – met een gezonde mix van focus, teamwork en ontspanning – kan het geluksgevoel dus zeker vergroten en het absenteïsme in jouw bedrijf terugdringen.

 

Ook Belgische werkgevers raken steeds meer overtuigd…

Belgische werkgevers geloven steeds meer in de kracht van grote en kleine geluksbrengers op de werkvloer. De herinrichting van de werkplek (met bijvoorbeeld stille en creatieve ruimtes) of het zelf invullen van de werktijd (ook wel bekend als ‘zelfroosteren’) zijn slechts enkele voorbeelden.

Ook de aanstelling van een Chief Happiness is een belangrijke stap in de goede richting. Hij of zij kan op een creatieve manier aan de slag gaan om het welzijn van de collega’s te verbeteren. Want gelukkige werknemers:

  • schatten hun kansen op promotie hoger in
  • ervaren een gezonde balans tussen werk en privé
  • vinden dat er voldoende werkpauzes zijn

 

Werkgeluk werkt aanstekelijk! Wil je praktijktips van een ervaren Chief Happiness?

Laat je inspireren door Griet Deca, Chief Happiness en co-founder van Tryangle. Op 5 mei as. presenteert ze in Leuven een keynote over happiness killers op de werkvloer, en hoe je deze kan omzetten in geluksbrengers voor jezelf en jouw collega’s. Aansluitend kun je ervaringen en tips uitwisselen tijdens een uitgebreid Q&A-moment (waarbij we je tegelijk een smakelijke picknick aanbieden!).

 

Waar en wanneer?

  • Provinciedomein Kessel-Lo, Leuven
  • 5 mei 2020, 11u30 (afspreken op de parking)
  • Inclusief picknick na de keynote

 

Goed om weten: als de huidige coronamaatregelen aanhouden, dan kun je dit event online volgen via facebook live.

Leden nemen gratis deel. Niet-leden betalen 65 euro, excl.BTW. 65 euro is ook het bedrag van de no-show-fee.

 

Inschrijven: